Cochem


250px-Cochem,_MarktCochem is vooral een bezoek waard vanwege het kasteel uit de 11de-eeuw. De Rijksburcht Cochem is meer dan 100 meter boven de Moezel gelegen. Tevens bezit Cochem een gezellig centrum met nauwe straatjes waar u gezellig kunt rondslenteren. Een wandelingetje langs de Moezelpromenade is ook aan te raden. Aan de andere kant van de Moezel liggen de dorpjes Cond en Sehl. Deze gewezen vissersdorpjes, waar vroeger de koopvaardijschepen op weg naar Keulen aanmeerden, hebben leuke smalle straatjes waar nog weinig toeristen komen. In Cochem kunt u lekker genieten van de beroemde Moezelwijnen. In het 1ste weekend van november is er in Cochem het ‘Weinfest’. Tijdens dit feest wordt het eerste vat met jonge moezelwijn geopend. www.cochem.de.


Uitvalbasis Ferien- und Golfresort Cochem
roompot cochemIn één van de bekendste en populairste vakantiegebieden van Duitsland, het Moezelgebied, ligt Ferienresort Cochem. De luxe bungalows van dit splinternieuwe resort vindt u in het hart van de prachtig aangelegde golfbanen met waterpartijen en bunkers. Met de voorzieningen in het centrumgebouw én het unieke Moezellandschap, de schilderachtige wijndorpjes en de middeleeuwse binnenstad van Cochem in de nabijheid, geniet u van een overvloed aan mogelijkheden om actief bezig te zijn en te ontspannen. Aanraders zijn daarbij de gastronomie, de heerlijke Moezelriesling en de wereldberoemde Cochemer Burcht, het symbool van de regio. Kortom, een afwisselende locatie, ook voor niet-golfers.
Bekijk aanbod.


Bezienswaardigheden Cochem
De Rijksburcht Cochem
220px-Cochem,_Reichsburg,_2012-08_CN-01De Rijksburcht Cochem, meer dan 100 meter boven de Moezel gelegen, is een ideaal doel voor een uitstapje. Van het oorspronkelijke kasteel, dat gebouwd is rond het jaar 1000, zijn alleen de donjon en de onderste muur overgebleven. De rest werd herbouwd in de 19de-eeuw. Het kasteel bezit een schitterende collectie feodale meubelen. Gekwalificeerde gidsen begeleiden u door de mooiste ruimtes en vertellen over de geschiedenis van de burcht. www.reichsburg-cochem.de.


Roofvogelshow
De roofvogelshow worden gehouden op de Rijksburcht Cochem. Tijdens de roofvogelshow maakt u kennis met verschillende roofvogels en hun gedrag.


cochemsb

Cochemer Sesselbahn (Stoeltjeslift)
De stoeltjeslift brengt u naar het Pinnerkreuz waar u een schitterend uitzicht heeft over het Moezeldal, de Rijksburcht en de stad Cochem. Vanuit het Pinnerkreuz kunt u talloze wandelingen maken. www.cochemer-sesselbahn.de.

 


Beilstein
Beilstein is een dorp aan de andere kant van de oever, enkele kilometers stroomopwaarts. Dit bijzonder aardige dorpje heeft veel mooie vakwerkhuizen. Bezienswaardigheden zijn het ‘tiendhuis’ op het marktplein, de St. Christoffelkerk en de ruines van het kasteel Metternich boven het dorp.


Rondvaarten over de Moezel
Beleef Cochem en omgeving vanaf het water. Er zijn drie soorten rondvaarten: de Moezelrondvaart, de sluizenvaart naar Beilstein en een avondrondvaart met livemuziek. De afvaart is vanaf de Moselpromenade.


klottefpWild- und Freizeitpark Klotten
Op enkele kilometers vanaf Cochem vindt u het ‘Wild- und Freizeitpark Klotten’. Hier kunt u in de vrij natuur een avontuurlijke dag beleven. U vindt er vele dier- en vogelsoorten die in grote kooien in de natuur zijn geïntegreerd. Tevens zijn er leuke attracties, zoals o.a. kinderdraaimolens, een kabelbaan en een reuzenglijbaan. www.klotti.de.


Wild & Erlebnispark Daun
220px-WildZwijnHet Wild & Erlebnispark Daun is beroemd en niet alleen om de vele soorten wilde dieren die er in hun natuurlijke omgeving te zien zijn. Het aparte landschap is bebost met loof- en naaldbomen. Er zijn bergen, dalen, beekjes en ondoordringbaar struikgewas. Het park, centraal gelegen in de wonderlijk mooie Vulkaaneifel, is geliefd bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Een acht kilometer lange autoroute voert u door de wonderlijk mooie vulkaaneifel. Op zes aangegeven tribunes kunt u uitstappen en de dieren observeren, fotograferen en voeren met speciaal verkrijgbaar dierenvoer. www.wildpark-daun.de.

Copyright: weginduitsland.nl